Шест са основните митове, в които хората вярват, що се

...
 Шест са основните митове, в които хората вярват, що се
Коментари Харесай

Шест мита за милионерите, в които хората вярват

 Шест са главните легенди, в които хората имат вяра, що се касае до милионерите, счита създател, който за своята книга е проучил 10 000 американски богаташи, написа Business Insider.
Те считат, че богатите хора не печелят парите си, а ги наследяват, поемат прекалено много опасности и имат влиятелно обучение.

Всъщност, в случай че и вие вярвате в тези изказвания, това може да ви попречи да натрупате ваше лично благосъстояние, споделя Крис Хоган.

„ Ако не вярвате, че можете да станете милионер, то тогава в никакъв случай няма да го постигнете “, написа Хоган.

Той е създател на книжата “Всекидневните милионери: Как елементарни хора построяват невероятни благосъстояния и по какъв начин можете да го постигнете и вие ".

Книгата, която може да се купи от 7 януари 2019 година от Amazon , съставлява 7-месечно проучване на навиците на щатските милионери.

Ето и шестте най-чести и в тази ситуация неправилни вярвания по отношение на хората с активи за над 1 млн. $:

1. Милионерите са наследили парите си

" Повечето милионери са първо потомство богаташи “ написа Хоган. " Това значи, че те са работили старателно, жертвали са нещо друго, с цел да доближат до такава степен и най-много живели са с проект за бъдещето “.

Общо 16% от изследваните милионери са получили като завещание над 100 000 $, до момента в който едвам 3% са наследили суми, надхвърлящи 1 млн. $.

2. Милионерите са късметлии

Хората всеобщо считат, че милионерите са късметлии. Те са на мнение, че това е като гръмотевиците, т.е. те нямат надзор над това къде ще удари идващия гръм и някой ще стане милионер. 

Проучването на Хоган обаче е открило, че 75% от богаташите декларират, че всеки може да забогатее, стига да е порядъчен и да се труди старателно. Друго изследване неотдавна откри, че постоянството също е един от значимите фактори при построяването на съществено благосъстояние.

3. Милионерите вършат рискови вложения

„ Милионерите схващат, че рискът може да се ръководи, само че не и да се избегне “, написа Хоган. Те просто преценят риска, който поемат и възможната премия, до която ще доближат. Те подхождат деликатно и решително, като са на мнение, че триумфът е в техните лични ръце.

Голяма част от милионерите са натрупали пари поради вложенията си, най-много в индексни фондове с ниски такси, както и пенсионните си проекти.

Стратегията за инвестиции в индексни фондове е препоръчвана даже и от Уорън Бъфет.

4. Милионерите поемат глупави и огромни опасности, с цел да изградят своето положение

Хоган назовава построяването на благосъстояние „ дълготрайна игра “. Повечето от милионерите, които той учи, поемат дребен риск при вложенията си, само че за дълъг интервал от време.

На огромна част от днешните богаташи в Съединени американски щати им е лишило десетилетия, с цел да доближат до най-малко 1 млн. $. Само 5% от тях са го постигнали за по-малко от 10 година, до момента в който близо половината не са съумели, до момента в който не доближат до 50-годишна възраст.

Най-добрият метод за построяването на положение е посредством изгодите, които носи комплицираната рента, или лихвата с струпване. При нея е значимо по кое време ще започнете да пестите и инвестирате, тъй като с течение на времето това ще ви се отплати.5. Милионерите приключват влиятелни колежи и университети

Повече от половината богаташи, изследвани от Хоган, са приключили държавни учебни заведения, като по-малко от 10% от тях даже не са приключили висше обучение. Не учебното заведение, а по-скоро участнието на децата в образователния развой е от по-голямо значение, като това е изключително видно в гимназиите.

Ако децата са по-инициативни, то тогава това непроменяемо ще докара и до по-голям късмет при натрупването на благосъстояние в бъдеще и постигането на финансова самостоятелност.

6. Милионерите печелят доста пари

Около 33% от милионерите са дали отговор, че фамилията им в никакъв случай не е печелило по над 100 000 $ на година по отношение на 31% за тези, които печелят средногодишно по над 100 000 $.

„ Заплатата е фактор при натрупването на благосъстояние, само че не и главният фактор ", написа Хоган. Милионерите знаят, че е значимо какъв брой печелиш, само че това, което е по-важно, е какво тъкмо правиш с парите си.

Без значение от заплатата ви, това, което би трябвало да вършиме, е да отделяте най-малко 20% от нея и да продължите да живеете под опциите ви, с цел да имате средства за вложения. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР